Overhoekskoor


Kom zaterdag naar de Van der Pek Kerstmarkt

Voor wie het kerstconcert van het Overhoekskoor afgelopen zondag heeft gemist, of er geen genoeg van kan krijgen: komende zaterdag 19 december zingt het koor op de Kerstmarkt het... Read More »


Festival Why Not met zangers uit het Overhoekskoor in de Tolhuistuin

Irene Fischer, Marloes Vermijs-Smit, Gerda Peet, Jozet van Slooten, Bert Vermijs en Trix Reijn doen mee met CLOSE/D van Suzanne Marx. Dit is de openingsact van het Festival Why... Read More »


Hollands Hoop: Bek Vol Zand & Buurtkoor Overhoeks

Afgelopen zondag heeft het Overhoekskoor, in de Gele Pomp hard geoefend voor het optreden zondag 21 juni as in de Noorderparkkamer. In programma Schat uit Noord & Hollands treedt elke... Read More »


Overhoekskoor neemt met verve afscheid van dirigente Maartje Kuipers

De korendag in de Buiksloterkerk was een groot succes en druk bezocht. Voor het Overhoekskoor was het, helaas, het laatste optreden met onze dirigente Maartje.

Read More »

Kom in de kerstsfeer met het Overhoekskoor

Op maandag 22 december zal het Overhoekskoor u in kerstsfeer brengen met liedjes, kerstvuren, gluhwein en chocolademelk. Natuurlijk mag iedereen meezingen. Kom allemaal, neem je buren, kinderen, opa, oma en vrienden mee.

Read More »

Goedbezochte zomerafsluiting Overhoekskoor 

Vrolijke klanken weergalmden, in de binnentuin, tegen de muren van de Europa en de Prinsendam, toen maandag 30 juni rond een uur of half 9 het Overhoekskoor onder leiding van... Read More »


30 juni openbare repetitie Overhoekskoor

Het Overhoekskoor repeteert maandag 30 juni  voor de laatste keer voor de zomervakantie. Dit keer niet in de kantine van het EYE, maar in de  mooie binnentuin tussen de gebouwen;... Read More »


Laatste keer One minute opera

Dapper trotseerden het Overhoekskoor gister de kou, en hoe wonderlijk ontstond – in de kille avondlucht – toch een soort cadans tussen de melodie en de twee uitgesproken wensen.

Read More »

Laat het Overhoekskoor niet alleen in de kou staan zingen

Stel, je mag een wens doen voor een duurzamer groener Amsterdam. Wat zou dat zijn? Breng samen met het Overhoekskoor op 13 februari om 18 uur een ode aan... Read More »


Boom! op IJburg met het Overhoekskoor

Op zaterdag 14 december verlaat het Overhoekskoor haar eiland in Amsterdam Noord om mee te zingen met Boom! op IJburg.

Het IJburg College verandert voor één dag in een muzikaal... Read More »


Gehoord in Noord – met de IJgewijze Noot en het Overhoekskoor

Gehoord in Noord is een tentoonstelling over: Muziek in Noord, over koren, orkesten, harmonieën, drumbands en andere muziekverenigingen van 1900 tot nu. Het geheel wordt opgeluisterd met concerten en workshops.

Op... Read More »


One Minute Opera – Iep Tolhuis

BOOM! Amsterdam is een opera

Gedurende BOOM! Amsterdam is een opera presenteert De Nederlandse Opera in samenwerking met de Gemeente Amsterdam elke donderdagavond een One Minute Opera bij een bijzondere... Read More »


Overhoekskoor zoekt: sopranen en mannen

Eerst was er Shell, toen veel zand, 7 gebouwen, bewoners, de Overhoekseplassen en het Overhoekskoor. Het koor bestaat inmiddels een jaar en is opgericht door Suzette en Gerda. Maartje Kuipers... Read More »


Optredens Overhoekskoor t/m de kerstvakantie

Het koorseizoen is goed op gang gekomen, en we hebben een aantal leuke optredens gepland. Hieronder vind je meer informatie.

Read More »

Workshop vocale techniek

Het Overhoekskoor organiseert voor leden én niet-leden de workshop vocale techniek: Beter leren zingen – je stem ontwikkelen.

In de 2½ uur durende workshop leer je, in een kleine groep,... Read More »


Openbare repetitie Overhoekskoor

Nodig buren, familie, en vrienden uit om 1 juli as te komen luisteren naar het Overhoekskoor in het Oeverpark (let op onze banner/spandoek)! De openbare repetitie begint om 20.00... Read More »


Vrijmarkt Overhoeks

Op 30 april zal Overhoeks en het Oeverpark door duizenden mensen worden bezocht. Een leuke gelegenheid om spullen van de hand te doen. In overleg met de organisatie van... Read More »


Zingen in EYE

Zingen aan het IJ

Vanaf september 2012 wordt er gezongen in EYE door 24 Overhoeks-vrouwen en 4-mannen. De leiding ligt in de bekwame handen van Maartje. Het enthousiasme is groot... Read More »

Actueel

Lenteborrel & afscheid van (mede)oprichter wijkvereniging Marcel Oomen

Zondag 22 april is er in het Atrium van ClinkNOORD, voor alle bewoners (jong en oud) van Overhoeks, een gezellige borrel. Een goede gelegenheid...

Uitnodiging 6e Algemene ledenvergadering

Het bestuur van Wijkvereniging Overhoeks nodigt de leden uit tot het bijwonen van de zesde jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op zondag 22 april a.s.

Zondag 28 januari Nieuwjaarsborrel

Beste bewoners van Overhoeks

Op zondag 28 januari, 15:00 – 17:00, organiseert de Wijkvereniging Overhoeks haar nieuwjaarsborrel in de Tolhuistuin in de ruimte aan de...