Verkeer en Groen


Opgeruimd!

Gisteren, zaterdag 19 maart, hebben veel leden van Wijkvereniging Overhoeks zich ingezet voor het opschonen van onze wijk. Gewapend met prikkers, vuilnisringen en handschoenen van de gemeente gingen zo’n 30 mensen... Read More »


Update Wijkvereniging Lente 2016

Oproep Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 13 april vindt de vierde Algemene Ledenvergadering van de wijkvereniging plaats in Lyceum Hyperion. De zaal is open om 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur.... Read More »


Schoonmaakmiddag Overhoeks

Op zaterdag 19 maart organiseert Wijkvereniging Overhoeks met enkele actieve buren een schoonmaakmiddag, in het kader van de Landelijke Opschoondag, en wij hopen dat ook jullie meedoen!

Vorig jaar was het... Read More »


Verslag bijeenkomst Sprong over het IJ – 4 november

Deze bijeenkomst vond plaats in De Evenaar, Kometensingel, Amsterdam Noord. 

Aanwezig: Dhr. Maurits de Hoog (Project trekker Sprong over t IJ, Stedenbouwkundige) Mw. Saskia Groenewoud (Lid Dagelijks Bestuur, Bestuurscommissie Amsterdam... Read More »


Parkeerterrein en P routes

Nieuwe routes

De locatie naast het Grootlab wordt bouwrijp gemaakt voor de komst van het Maritim Congreshotel en Woontoren. Het tijdelijk parkeerterrein zal, nogmaals, verplaatst worden. Daaraan voorafgaand zal de... Read More »


Fasering bereikbaarheid Overhoeks vanuit Noord

Vanaf januari 2016 kan je via de Céramiquelaan (voet of met de fiets) over de nieuwe Van der Pekbrug naar de Van der Pekstraat. In april zal, eindelijk, het expeditieverkeer naar het... Read More »


Sail op Overhoeks

Veren

Het NDSM-veer vaart niet van 13.30 tot 17.30 uur. Het Distelwegveer stopt om 13.30 uur en vaart die dag verder niet meer. Het Oostveer stopt om 21.20 uur als het vuurwerk... Read More »

Programma van Eisen – Schegpark

Op 21 mei 2015 heeft er een tweede bijeenkomst over het Schegpark plaatsgevonden. Deze bijeenkomst ging het over het Programma van Eisen. Ton Muller, de ontwerper voor het park, heeft een presentatie... Read More »


Vrijwilligers gezocht voor de Pontbrug en de Vrijheidsmaaltijd aan het IJ

Op 5 mei zullen er in Noord langs de oever en over het IJ twee geweldige evenementen plaatsvinden, De Pontbrug en Vrijheidsmaaltijd aan het IJ. Ook dit jaar hebben zich... Read More »


Symposium – Springen over het IJ

Stichting Het Nieuwe IJ organiseerde donderdag 16 april een symposium getiteld “Springen over het IJ”. Dit symposium was primair gericht op ondernemers, maar ook wijkvereniging Overhoeks was uiteraard aanwezig.

Joost... Read More »


Koude maar succesvolle opschoonactie Oeverpark

Het was koud en regenachtig, die 28e maart. Niet bepaald ideaal weer voor een opschoon- en zaaiactie. Maar terwijl sommigen vinden dat ‘Rainy days should be spent at home... Read More »


Oeverpark mooi en schoon. Doe mee!

Wie kan zich het Oeverpark 5 jaar geleden tijdens de Sail nog herinneren?? De strook voor het IJ was een wild bloemenlint, prachtig om naar te kijken, goed voor... Read More »


Zwerfvuil ruimen aan het IJ: jong geleerd is oud gedaan…

Buurtkinderen van het Kindercentrum AylaGaya hebben, in de voorjaarsvakantie, hard gewerkt om rondslingerend afval langs de IJoevers en Grasweg op te ruimen. Wie weet zien we ze in de... Read More »


Spitspont vaart 1 april weer in het IJ en 1 pont is in aanbesteding

Wethouder Eric van der Burg opende de informatieavond over bereikbaarheid Overhoeks met de fijne mededeling dat  er vandaag is besloten een nieuwe pont aan te schaffen. Ook zal de... Read More »


3 maart informatieavond – Bereikbaar Overhoeks

Op dinsdag 3 maart nodigt de gemeente Amsterdam bewoners, bezoekers en gebruikers van de wijk Overhoeks uit voor de informatieavond “Bereikbaar Overhoeks”.

Read More »

Amsterdam maakt de sprong over het IJ pas na 2020

De gemeente Amsterdam is bezig om onderzoek te doen hoe de IJ-oevers straks, vanaf 2020, beter met elkaar kunnen worden verbonden. Er wordt gekeken naar allerlei soorten oplossingen in een... Read More »


Cameratoezicht pont Buiksloterweg langer nodig

Afgelopen november heeft er een tussentijdse evaluatie cameraprojecten Amsterdam plaatsgevonden.

Uitkomsten van de evaluatie:

het aantal door de politie geregistreerde incidenten in 2014 ten opzichte van 2013 gelijk is gebleven; dat het... Read More »

Constructieve brainstorm over inrichting Schegpark

Als eerste stap van het plan van aanpak over de ontwikkeling van het Schegpark Overhoeks heeft de gemeente op 10 december jl. een brainstorm georganiseerd.

Read More »

Nieuwsbrief Overhoeks – Gemeente Amsterdam – dec 14

Over deze nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief leest u over de laatste ontwikkelingen en (geplande) werkzaamheden in Overhoeks. Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks.

Read More »

Bewoners willen een groen, [ont]spannend Overhoekspark

Een groep bewoners uit verschillende gebouwen op Overhoeks heeft een mooie  brochure gemaakt om hun ideeën met betrekking tot de inrichting van een groen, spannend buurtpark naar voren te brengen.

Read More »

Meer pontjes naast elkaar over het IJ laten varen

Door: Joost Flint

Er wordt onder druk van groeiende verkeersstromen geroepen dat er een brug moet komen over het IJ. Anderen pleiten voor aanleg van metrostation Sixhaven. Ik pleit voor... Read More »


Schoonmaak IJ-oevers

Een tijdje geleden is de Noordelijke oever voor Overhoeks grondig schoongemaakt. Wijkvereniging Overhoeks heeft de toezegging gekregen dat dit 7 keer per jaar zal gebeuren. Vandaag is de ‘stofzuiger’ weer aan het... Read More »


Minder bouwactiviteiten op Overhoeks in zomerperiode

Van 18 juli tot 18 augustus 2014 ligt de bouw van de Halve Maen vrijwel stil. Er zullen wel regelmatig werklui bezig zijn. Zijn er in deze periode problemen... Read More »


Verlengingsbesluit cameratoezicht Pont Buiksloterweg

De burgemeester van Amsterdam

Overwegende:

dat de gemeenteraad van Amsterdam op 24 januari 2007 overeenkomstig artikel 151c Gemeentewet aan de burgemeester van Amsterdam in artikel 2.24 (artikel 2.23A oud) van de... Read More »


Laatste ronde Bah! actie

Gister hebben Marloes en Gerda voor de laatste keer vlaggetjes geplaatst bij de hondendrollen in het park.

Read More »

Oeverpark aan ‘t IJ gedegradeerd tot openbaar hondentoilet

Door: Bas Nadorp Buurtbewoner en vader van 3

AMSTERDAM – Beste leden van de nieuwe bestuurscommissie, het mag helaas geen nieuws heten; al jarenlang vecht Amsterdam tegen de overlast van hondenpoep.... Read More »


Hondenpoep is ook zwerfvuil

Vrijdag 28 maart jl lagen er maar liefst verse 96 hondendrollen in het Oeverlandpark. Herken de drol van uw hond en ruim de poep alsnog op. Dan kunnen we... Read More »


Bouwwegen door Overhoekse Plassen

Binnenkort verandert de Strip in een groot bouwterrein. De Overhoekstoren, verbouwing Grootlab, parkeergarage onder het Overhoeksplein staan het eerst op de rol. Om het bouwverkeer niet door het woongebied te... Read More »


Haaientanden

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de haaientanden staan op de Grasweg. Er moest zelfs een verkeersdeskundige aan te pas komen om de gemeente te overtuigen... Read More »


Informatiebijeenkomst: Overhoeks in transitie

Wijkvereniging Overhoeks organiseert voor haar leden op 3 december as een informatiebijeenkomst over de afronding van fase 1 en de plannen voor fase 2 en fase 3 van Overhoeks.

Programma Ton... Read More »

Per 1 november blauwe zone Overhoeks

De gemeente zal vanaf 28 oktober met de werkzaamheden starten. De afdeling Verkeer, Vervoer & Parkeren van Stadsdeel Noord heeft aangegeven zoveel mogelijk rekening te houden met het verzoek van... Read More »


Kinderen poten honderden bollen in de Spadinalaan

Vandaag hebben kinderen van Overhoeks voor het tweede jaar bollen gepland in de boomspiegels op de Spadinalaan. Afgelopen voorjaar was het resultaat van de eerste bollenplantactie te zien in... Read More »


Training 1 CMI Co van de Koninklijke Landmacht bij Eye Overhoeks

Van 17 tot en met 19 oktober 2013 vindt rond het Eye in Overhoeks een training van het 1 Civiel-Militaire Interactiecommando (1 CMI Co) van de Koninklijke Landmacht plaats.... Read More »


Voorstel blauwe zone Overhoeks

Het stadsdeel Noord heeft een conceptnota opgesteld om het parkeerbeleid in Amsterdam Noord te actualiseren. > Actualisering parkeerbeleid stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam 2013-2017

Parkeerregime Overhoeks

Op pagina 27 onder punt 6.7 staat het... Read More »


Vogelverschrikkers op de Overhoekse Plassen

Het deel van de Overhoekse Plassen, achter de Gelria, is voorzien van stokken en veel rood/wit afzetlint. Een telefoontje naar Noordwaarts gaf duidelijkheid. De linten dienen als vogelverschrikking. Ze moeten... Read More »


IJpromenade wordt Koningsboulevard

Bewoners van de wijk Overhoeks zijn verrast met de  Brief onthulling nieuwe naam IJpromenade die gister op de deurmat viel.

De straatnamencommissie heeft een negatief advies gegeven om van de Singel... Read More »


Pleinvrees op 30 april 2013 afgelast

De organisatie Pleinvrees heeft een vergunning ontvangen voor het organiseren van een feest rond en in de Overhoekstoren op 30 april 2013. De buitenactiviteit... Read More »


Over de 24 uurs horeca in Amsterdam

Op donderdag 31 januari heeft de Commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad van Amsterdam o.a. vergadert over de voortgang van de 24-uurs horeca.

Namens Over Ons wijkvereniging Overhoeks heeft voorzitter Marcel... Read More »

Actueel

Brief Sprong Over Het IJ – College van Burgemeester en wethouders

College van Burgemeester en wethouders

Leden van de Gemeenteraad van Amsterdam                                 Amsterdam 18 maart 2018

Geachte dames en heren,

Een grote groep direct betrokkenen bij activiteiten in...

Opgeven Overhoeks team – De Noorderpark Spelen op 14 juli
Vorig jaar wonnen de Scheepvaarders uit de Banne, misschien dit jaar ons Overhoeks team? En ze zoeken nog teams! Het is een sportief gebeuren, waar je...
Lenteborrel & afscheid van (mede)oprichter wijkvereniging Marcel Oomen

Zondag 22 april is er in het Atrium van ClinkNOORD, voor alle bewoners (jong en oud) van Overhoeks, een gezellige borrel. Een goede gelegenheid...