Bouw


Parkeerterrein en P routes

Nieuwe routes

De locatie naast het Grootlab wordt bouwrijp gemaakt voor de komst van het Maritim Congreshotel en Woontoren. Het tijdelijk parkeerterrein zal, nogmaals, verplaatst worden. Daaraan voorafgaand zal de... Read More »


Inloopspreekuur Overhoeks

De komende maanden gaat er weer veel veranderen in Overhoeks. Nieuwe bouwprojecten gaan van start (oa. Maritim) en er worden projecten opgeleverd (oa. ADAM, woongebouw De Statendam en de... Read More »


Fasering bereikbaarheid Overhoeks vanuit Noord

Vanaf januari 2016 kan je via de Céramiquelaan (voet of met de fiets) over de nieuwe Van der Pekbrug naar de Van der Pekstraat. In april zal, eindelijk, het expeditieverkeer naar het... Read More »


Bericht over bijeenkomsten 2 en 3 maart

Hieronder een bericht van Thijs Koolmees (assistent projectmanager Overhoeks)

Goedemorgen dames en heren,

Afgelopen donderdag heeft u, als ontvanger van de digitale nieuwsberichten over Overhoeks, van mijn collega de digitale uitnodiging... Read More »


Nachtelijke werkzaamheden betonvloeren Overhoekstoren

Update 9 feb 15

Geachte,

Door een aantal dagen nachtvorst vorige week, is de eerste stort verschoven van donderdag aanstaande naar volgende week dinsdag de 17e februari.

Heden hebben wij ook een... Read More »


Nieuwsbrief Overhoeks – Gemeente Amsterdam – dec 14

Over deze nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief leest u over de laatste ontwikkelingen en (geplande) werkzaamheden in Overhoeks. Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks.

Read More »

Veel HO en CA in Labhostel Clink in Grootlab

Op de  bouwtekeningen (ZZDP architecten) staat interessante informatie over de invulling van het geplande megahostel in het Grootlab op de Strip Overhoeks.  Zo komt er op de begane grond een... Read More »


Minder bouwactiviteiten op Overhoeks in zomerperiode

Van 18 juli tot 18 augustus 2014 ligt de bouw van de Halve Maen vrijwel stil. Er zullen wel regelmatig werklui bezig zijn. Zijn er in deze periode problemen... Read More »


Dodaars verstoren bouwweg aanleg Overhoekseplassen

Door: Marcel Oomen Vogelaars zijn mensen die ervan houden naar vogels te kijken. Vogelliefhebbers zijn mensen die vogels graag in kooitjes houden. Ik hoor bij de eerste groep. In onze... Read More »

Informatiebijeenkomst Campus Overhoeks fase 3

Op dinsdag 3 juni zal er in De Tolhuistuin (Tuinzaal) een door de gemeente Amsterdam georganiseerde informatiebijeenkomst plaatsvinden. Er zullen mensen vanuit de gemeente Amsterdam en de Ontwikkelingscombinatie Overhoeks... Read More »


Meer asbest in A’DAM toren aangetroffen

In opdracht van de gemeente zijn er meer asbest onderzoeken uitgevoerd door delen van vloeren en wanden in de Overhoekstoren weg te halen.

Hierbij werd meer asbesthoudend materiaal aangetroffen, met... Read More »


Bouwwegen door Overhoekse Plassen

Binnenkort verandert de Strip in een groot bouwterrein. De Overhoekstoren, verbouwing Grootlab, parkeergarage onder het Overhoeksplein staan het eerst op de rol. Om het bouwverkeer niet door het woongebied te... Read More »


Bouw parkeergarage Overhoeksplein

De gemeente is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de ondergrondse parkeergarage tussen het Grootlab en de Toren Overhoeks.

De huidige parkeerplaats blijft gewoon in gebruik en zal voor een... Read More »


3D print Megahostel

Door: Julietta Zanders

Ik heb een creatief voorstel geschreven, als tegenreactie om een Megahostel te huisvesten in het Grootlab in de wijk Overhoeks te Amsterdam.

Voorstel

Het megahostel wordt een park met 3D-print... Read More »


Gedane zaken nemen geen keer

Afgelopen woensdagmiddag 19 februari waren meer dan 60 buren en andere betrokkenen aanwezig op de commissievergadering BWK, om in te spreken of betrokkenheid te tonen inzake het door velen... Read More »


A’DAM: from Heaven to Hell

De voormalige Shell toren in de wijk Overhoeks in Amsterdam Noord krijgt de makkelijk uit te spreken naam A’DAM. De ‘ is trouwens een overhoeks geplaats vierkantje.

A’DAM = Amsterdam A’DAM = Amsterdam... Read More »


Informatiebijeenkomst: Overhoeks in transitie

Wijkvereniging Overhoeks organiseert voor haar leden op 3 december as een informatiebijeenkomst over de afronding van fase 1 en de plannen voor fase 2 en fase 3 van Overhoeks.

Programma Ton... Read More »

AM & MN winnen tender woontoren Overhoeks

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN hebben gezamenlijk een overeenkomst getekend met Projectbureau Noordwaarts van de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van een woontoren op Overhoeks in Amsterdam... Read More »





Actueel

Brief Sprong Over Het IJ – College van Burgemeester en wethouders

College van Burgemeester en wethouders

Leden van de Gemeenteraad van Amsterdam                                 Amsterdam 18 maart 2018

Geachte dames en heren,

Een grote groep direct betrokkenen bij activiteiten in...

Opgeven Overhoeks team – De Noorderpark Spelen op 14 juli
Vorig jaar wonnen de Scheepvaarders uit de Banne, misschien dit jaar ons Overhoeks team? En ze zoeken nog teams! Het is een sportief gebeuren, waar je...
Lenteborrel & afscheid van (mede)oprichter wijkvereniging Marcel Oomen

Zondag 22 april is er in het Atrium van ClinkNOORD, voor alle bewoners (jong en oud) van Overhoeks, een gezellige borrel. Een goede gelegenheid...