Activiteiten


Opgeven Overhoeks team – De Noorderpark Spelen op 14 juli

Vorig jaar wonnen de Scheepvaarders uit de Banne, misschien dit jaar ons Overhoeks team? En ze zoeken nog teams! Het is een sportief gebeuren, waar je beslist niet gespierd voor hoeft... Read More »

Lenteborrel & afscheid van (mede)oprichter wijkvereniging Marcel Oomen

Zondag 22 april is er in het Atrium van ClinkNOORD, voor alle bewoners (jong en oud) van Overhoeks, een gezellige borrel. Een goede gelegenheid om weer eens bij te... Read More »


Sinterklaas komt 3 december naar Overhoeks

Sinterklaas bezoekt ook dit jaar weer onze wijk Overhoeks!

Meld je kind(eren) aan door een mailtje te sturen naar: sinterklaas@wijkverenigingoverhoeks.nl o.v.v. de naam en leeftijd van het kind en door €6,00 per kind... Read More »


Op zaterdag 23 september groot feest in de wijk onder het motto Bring Your Own – ofwel, neem jezelf, je partner, verloofde, kinderen, kleinkinderen, opa’s en oma’s mee EN... Read More »


Buurteettafel Overhoeks, iedere eerste dinsdag van de maand

De buurteettafel, waarbij buurtbewoners tegen kostprijs thuis een maaltijd serveren, blijkt een groot succes te zijn! Op dinsdag 2 augustus aten er wel twintig mensen een heerlijke Italiaanse maaltijd. Iedere... Read More »


Kom eten bij de Buurttafel Overhoeks

Noteer in de agenda: dinsdag 7 juni eerstvolgende Buurteettafel!

Op dinsdag 3 mei is de Buurteettafel Overhoeks op feestelijke wijze van start gegaan. Voortaan kunnen leden van de Wijkvereniging Overhoeks iedere... Read More »


Opgeruimd!

Gisteren, zaterdag 19 maart, hebben veel leden van Wijkvereniging Overhoeks zich ingezet voor het opschonen van onze wijk. Gewapend met prikkers, vuilnisringen en handschoenen van de gemeente gingen zo’n 30 mensen... Read More »


Update Wijkvereniging Lente 2016

Oproep Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 13 april vindt de vierde Algemene Ledenvergadering van de wijkvereniging plaats in Lyceum Hyperion. De zaal is open om 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur.... Read More »


Schoonmaakmiddag Overhoeks

Op zaterdag 19 maart organiseert Wijkvereniging Overhoeks met enkele actieve buren een schoonmaakmiddag, in het kader van de Landelijke Opschoondag, en wij hopen dat ook jullie meedoen!

Vorig jaar was het... Read More »


Save the dates en tip

Graag informeert het bestuur van de wijkvereniging u over de datum van de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering van Wijkvereniging Overhoeks. Die zal plaatsvinden op woensdag 13 april, van 19.30-21.00... Read More »


Samen eten groot succes

Op 16 januari is het initiatief ‘Samen leven, samen eten’ van start gegaan en hebben de eerste etentjes in de verschillende appartementen van Overhoeks plaatsgevonden. Best spannend, om bij... Read More »


Wijkborrel succes

Gisteren vond de eerste (kerst-)wijkborrel van Overhoeks plaats in EYE, georganiseerd door het bestuur van de wijkvereniging.

Onder het genot van een drankje hebben meer dan 45 wijkbewoners bijgepraat met oude... Read More »


Kom zaterdag naar de Van der Pek Kerstmarkt

Voor wie het kerstconcert van het Overhoekskoor afgelopen zondag heeft gemist, of er geen genoeg van kan krijgen: komende zaterdag 19 december zingt het koor op de Kerstmarkt het... Read More »


Wijkborrel aan het IJ

Tijd voor een drankje? Zin om je buren weer eens te zien? Aanstaande zondag kan dat!

Het bestuur van Wijkvereniging Overhoeks organiseert op zondag 20 december vanaf 15.30 uur een Kerstborrel in het... Read More »


Kerstconcert van het Overhoekskoor & het Stephanuskoor

Kom in de kerststemming op zondag 13 december bij het kerstconcert van het Overhoekskoor (Ainhoa Miranda) en het Stephanuskoor (o.l.v. Andreas Mehringen), natuurlijk ook uit Amsterdam Noord.

Read More »

Samen eten!

De Wijkvereniging introduceert een nieuw culinair initiatief: Samen leven, samen eten! Hou je van koken en gezelligheid en wil je de wijk beter leren kennen, meld je dan aan... Read More »


Sinterklaas in Overhoeks

Sinterklaas bezoekt ook dit jaar weer onze wijk Overhoeks! Meld je aan door een mailtje te sturen naar sinterklaas@wijkverenigingoverhoeks.nl o.v.v. de naam en leeftijd van het kind en door €6 per kind over... Read More »

Het Overhoekskoor zoekt buurmannen

Ervaring is niet vereist, wel:

– zin in zingen, samen met je buren – elke maandagavond van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur) – in EYE (onder de trap in... Read More »


Hollands Hoop: Bek Vol Zand & Buurtkoor Overhoeks

Afgelopen zondag heeft het Overhoekskoor, in de Gele Pomp hard geoefend voor het optreden zondag 21 juni as in de Noorderparkkamer. In programma Schat uit Noord & Hollands treedt elke... Read More »


Vrijwilligers gezocht voor de Pontbrug en de Vrijheidsmaaltijd aan het IJ

Op 5 mei zullen er in Noord langs de oever en over het IJ twee geweldige evenementen plaatsvinden, De Pontbrug en Vrijheidsmaaltijd aan het IJ. Ook dit jaar hebben zich... Read More »


Koude maar succesvolle opschoonactie Oeverpark

Het was koud en regenachtig, die 28e maart. Niet bepaald ideaal weer voor een opschoon- en zaaiactie. Maar terwijl sommigen vinden dat ‘Rainy days should be spent at home... Read More »


Oeverpark mooi en schoon. Doe mee!

Wie kan zich het Oeverpark 5 jaar geleden tijdens de Sail nog herinneren?? De strook voor het IJ was een wild bloemenlint, prachtig om naar te kijken, goed voor... Read More »


Bericht over bijeenkomsten 2 en 3 maart

Hieronder een bericht van Thijs Koolmees (assistent projectmanager Overhoeks)

Goedemorgen dames en heren,

Afgelopen donderdag heeft u, als ontvanger van de digitale nieuwsberichten over Overhoeks, van mijn collega de digitale uitnodiging... Read More »


Overhoekskoor neemt met verve afscheid van dirigente Maartje Kuipers

De korendag in de Buiksloterkerk was een groot succes en druk bezocht. Voor het Overhoekskoor was het, helaas, het laatste optreden met onze dirigente Maartje.

Read More »

Korendag Buiksloterkerk

Op zondag 22 februari zal het Overhoekskoor, samen met 12 ander koren uit Amsterdam Noord, meedoen aan de korendag in de Buiksloterkerk. Vanaf 11 uur treden er meer dan... Read More »


Overhoekskoor zoekt enthousiaste dirigent

Het Overhoekskoor is een nog jong koor, in 2011 opgericht door bewoners in de nieuwe wijk Overhoeks, die graag zingen en zich muzikaal willen ontwikkelen, samen met andere buurtbewoners.... Read More »


Kom in de kerstsfeer met het Overhoekskoor

Op maandag 22 december zal het Overhoekskoor u in kerstsfeer brengen met liedjes, kerstvuren, gluhwein en chocolademelk. Natuurlijk mag iedereen meezingen. Kom allemaal, neem je buren, kinderen, opa, oma en vrienden mee.

Read More »

Sinterklaasfeest Overhoeks

Sint en zijn vrienden zijn weer in Nederland aangekomen en komen ook dit jaar weer naar Overhoeks! Komen jullie hem en zijn Pietenvrienden weer verwelkomen?

Read More »

Foto impressie burendag Overhoeks 2014

Op zaterdag 27 september hebben; oude, nieuwe en jonge Overhoekers gezellig gegeten, gepraat, gedanst en gespeeld. Zet burendag 2015, op zaterdag 26 september, alvast in je agenda.

Read More »

Overhoeks Burendag 2014

De Overhoeks burendag start om 17.00 uur in de binnentuin tussen De Zeven Provinciën, De Zee-Arend  en De Willem Barentsz. Opgeven is niet nodig.

Kinderprogramma

Let op: het kinderprogramma start al om... Read More »


30 juni openbare repetitie Overhoekskoor

Het Overhoekskoor repeteert maandag 30 juni  voor de laatste keer voor de zomervakantie. Dit keer niet in de kantine van het EYE, maar in de  mooie binnentuin tussen de gebouwen;... Read More »


Aan de IJ oever toosten 1.000 mensen op de vrijheid

Veel buren zaten zij aan zij aan de 300 meter lange tafels aan het IJ en brachten een toost uit op de vrijheid. Bekijk hier het filmpje van Hart... Read More »


Neem een kijkje in de Shell keuken

Nieuwsgierig naar wat Shell uitspookt in het Technology Centre Amsterdam op Overhoeks? Vanaf vandaag tot en met 9 mei kan je je aanmelden voor de open dag op 7... Read More »


Laatste ronde Bah! actie

Gister hebben Marloes en Gerda voor de laatste keer vlaggetjes geplaatst bij de hondendrollen in het park.

Read More »

Aan het IJ de grootste Vrijheidsmaaltijd van Amsterdam

1000 Amsterdammers vieren de vrijheid samen aan tafel. Dit jaar is aan het IJ de grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad, met tafelacts en de Gallowstreet Brass Band. Aan de... Read More »


Laatste keer One minute opera

Dapper trotseerden het Overhoekskoor gister de kou, en hoe wonderlijk ontstond – in de kille avondlucht – toch een soort cadans tussen de melodie en de twee uitgesproken wensen.

Read More »

Laat het Overhoekskoor niet alleen in de kou staan zingen

Stel, je mag een wens doen voor een duurzamer groener Amsterdam. Wat zou dat zijn? Breng samen met het Overhoekskoor op 13 februari om 18 uur een ode aan... Read More »


1 december Sinterklaasfeest Overhoeks

Geef je NU op voor het Sinterklaasfeest Overhoeks: 1 december om 14:30 uur.

Aanmelden

Mail per (klein)kind, naam, leeftijd en 2 zinnen naar sinterklaas@wijkverenigingoverhoeks.nl en maak 5 euro over op (P)... Read More »


Informatiebijeenkomst: Overhoeks in transitie

Wijkvereniging Overhoeks organiseert voor haar leden op 3 december as een informatiebijeenkomst over de afronding van fase 1 en de plannen voor fase 2 en fase 3 van Overhoeks.

Programma Ton... Read More »

Gehoord in Noord – met de IJgewijze Noot en het Overhoekskoor

Gehoord in Noord is een tentoonstelling over: Muziek in Noord, over koren, orkesten, harmonieën, drumbands en andere muziekverenigingen van 1900 tot nu. Het geheel wordt opgeluisterd met concerten en workshops.

Op... Read More »


Overhoekskoor zoekt: sopranen en mannen

Eerst was er Shell, toen veel zand, 7 gebouwen, bewoners, de Overhoekseplassen en het Overhoekskoor. Het koor bestaat inmiddels een jaar en is opgericht door Suzette en Gerda. Maartje Kuipers... Read More »


Kinderen poten honderden bollen in de Spadinalaan

Vandaag hebben kinderen van Overhoeks voor het tweede jaar bollen gepland in de boomspiegels op de Spadinalaan. Afgelopen voorjaar was het resultaat van de eerste bollenplantactie te zien in... Read More »


Training 1 CMI Co van de Koninklijke Landmacht bij Eye Overhoeks

Van 17 tot en met 19 oktober 2013 vindt rond het Eye in Overhoeks een training van het 1 Civiel-Militaire Interactiecommando (1 CMI Co) van de Koninklijke Landmacht plaats.... Read More »


Laatste kans!

Aanstaande zaterdag 14 september barst het los. Dit jaar in een muzikale sfeer met activiteiten voor jong en oud. Twijfel niet en geef je vandaag nog op. Hier moet... Read More »


Art in progress in Overhoeks

Laat kunstenaars en jongeren je gids zijn in een Smart Citizen-kunstroute in Amsterdam-Noord en ga zelf experimenteren met citizen science.

150 jongeren van het Hyperion Lyceum werken samen met zes... Read More »


Workshop vocale techniek

Het Overhoekskoor organiseert voor leden én niet-leden de workshop vocale techniek: Beter leren zingen – je stem ontwikkelen.

In de 2½ uur durende workshop leer je, in een kleine groep,... Read More »


Zomerfeest Overhoeks goes hip!

De zomer zomert nog lekker door maar 14 september nadert. Geef je op voor onze mooie septembertraditie om met nieuwe en oude BUREN in de nazomer het glas te heffen,... Read More »


Openbare repetitie Overhoekskoor

Nodig buren, familie, en vrienden uit om 1 juli as te komen luisteren naar het Overhoekskoor in het Oeverpark (let op onze banner/spandoek)! De openbare repetitie begint om 20.00... Read More »


It’s Ladies Night

Beste Overhoeks – dames – meiden – vrouwen – meisjes,

We hebben er weer een jaarlijkse traditie bij. In 2011 begon het met een Damesetentje in Restaurant Chef’s Table en... Read More »


Vrijmarkt Overhoeks

Op 30 april zal Overhoeks en het Oeverpark door duizenden mensen worden bezocht. Een leuke gelegenheid om spullen van de hand te doen. In overleg met de organisatie van... Read More »


Koningsvaart programma Oeverpark Overhoeks

Vanaf 16.00 uur Oeverpark

In het Oeverpark Overhoeks vindt vanaf 16.00 uur een groot sportevenement plaats, waar diverse clinics worden gegeven. Er wordt een sporthoek ingericht, speciaal voor de jeugd. Er... Read More »


Route Koningsvaart

Het Koningsvaart start om half 8 bij het EYE en zal 2 keer dicht langs het Oeverpark varen. Er zal heel veel publiek op de been komen, die allemaal... Read More »


Programma Maslenitsa 2013 op 2e paasdag

Maslenitsa verzet van zondag 24 maart naar 2e Paasdag Kom helpen en/of adopteer een bak!

> Gebruik het aanmeldformulier om je op te geven voor een wokshop of wat jij kan bijdrage of... Read More »


Lentefeest verplaatst naar 2e paasdag

Helaas kunnen we morgen nog geen gedag zeggen tegen de winter. Vanwege de koude wind heeft de wijkvereniging besloten het Maslenitsa lentefeest te verplaatsen naar 2e paasdag (maandag 1... Read More »


Met je buren aan de bak!

Mis je je tuin? Zin in biologische tomaten uit eigen moestuin? Adopteer dan een makkelijke moestuinbak van 2,50 bij 30 cm! 

Waar komen de moestuinbakken?

De bakken worden 24 maart tijdens... Read More »


Maslenitsa voor het eerst in Overhoeks

Zondag 24 maart vieren we in ons Overhoeks voor het eerst Maslenitsa: een uit Rusland overgewaaid festijn om de winter gedag te zeggen en de lente te verwelkomen. We... Read More »


Zingen in EYE

Zingen aan het IJ

Vanaf september 2012 wordt er gezongen in EYE door 24 Overhoeks-vrouwen en 4-mannen. De leiding ligt in de bekwame handen van Maartje. Het enthousiasme is groot... Read More »


Uitnodiging nieuwjaars bijeenkomst Overhoeks

Hierbij nodigt Projectbureau Noordwaarts u uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst Overhoeks 2013 op dinsdag 15 januari a.s. van 19.00 tot 21.15 uur in het EYE filmmuseum. 

Read More »
Actueel

Brief Sprong Over Het IJ – College van Burgemeester en wethouders

College van Burgemeester en wethouders

Leden van de Gemeenteraad van Amsterdam                                 Amsterdam 18 maart 2018

Geachte dames en heren,

Een grote groep direct betrokkenen bij activiteiten in...

Opgeven Overhoeks team – De Noorderpark Spelen op 14 juli
Vorig jaar wonnen de Scheepvaarders uit de Banne, misschien dit jaar ons Overhoeks team? En ze zoeken nog teams! Het is een sportief gebeuren, waar je...
Lenteborrel & afscheid van (mede)oprichter wijkvereniging Marcel Oomen

Zondag 22 april is er in het Atrium van ClinkNOORD, voor alle bewoners (jong en oud) van Overhoeks, een gezellige borrel. Een goede gelegenheid...