Uitnodiging 30 januari 2020: Publiekspresentatie ‘Genereus Verbonden, naar een grootstedelijke samenhang’


Posted on december 21st, by Wijkvereniging Overhoeks in Nieuws. Reacties uitgeschakeld voor Uitnodiging 30 januari 2020: Publiekspresentatie ‘Genereus Verbonden, naar een grootstedelijke samenhang’

Dit is een speciale editie van de nieuwsbrief Sprong over het IJ.

In deze editie wordt u uitgenodigd door Alexander D’Hooghe, voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie Oeververbindingen Rijkswateren Amsterdam, om aanwezig te zijn bij een publiekspresentatie van de visienota ‘Genereus Verbonden, naar een grootstedelijke samenhang’.

De adviescommissie adviseert in opdracht van Rijkswaterstaat/ Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de gemeente over de oeververbindingen over het IJ binnen de ringweg A10.

 

Uitnodiging 30 januari 2020: Publiekspresentatie ‘Genereus Verbonden, naar een grootstedelijke samenhang’

Als voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie Oeververbindingen Rijkswateren Amsterdam, nodig ik u graag uit voor een publiekspresentatie op 30 januari 2020.
Samen met commissieleden Maarten Schmitt en Larissa van der Lugt zal ik onze visie ‘Genereus Verbonden, naar een grootstedelijke samenhang’ toelichten.

Tussen 18:00 en 19:30 uur presenteer ik de visie en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Van 20:00 tot 21:30 uur is er gelegenheid om verder met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van specifieke thema’s. Voor dit onderdeel kunt u zich apart aanmelden. Verderop in deze uitnodiging leest u hoe u zich kan aanmelden.

Ik ben erg benieuwd naar uw reactie en ga graag met u in gesprek. Uw reactie kan mij helpen in de vervolgfase. Dan zal ik concrete aanbevelingen doen over de locaties van oeververbindingen, en of dit het beste tunnels, bruggen of andere vormen van verbindingen zouden kunnen zijn.

§  Datum: Donderdag 30 januari 2020

§  Locatie: Concertzaal Tolhuistuin THT, IJpromenade 2, Amsterdam

Het programma

§  17:30-18:00 uur: Inloop

§  18:00-19:30 uur: Presentatie door adviescommissie en gelegenheid voor vragen

§  20:00-21:00 uur: Gesprekstafels

§  21:00-21:30 uur: Afronding

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier. Voor de gesprekstafels zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deelname is op basis van ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.

Achtergrond

Het werk van de adviescommissie is in twee fasen verdeeld. In de eerste fase heeft de commissie een visie geformuleerd op de opgave. Het resultaat is vastgelegd in het visiedocument ‘Genereus Verbonden, naar een grootstedelijke samenhang’. De tweede fase levert het concrete advies over de oeververbindingen. De verwachting is dat dit advies in het tweede kwartaal van 2020 gereed is.

Wilt u meer weten? Op de website van de gemeente Amsterdam kunt u informatie vinden over de onafhankelijke adviescommissie Oeververbindingen Rijkswateren Amsterdam.

Heeft u nog opmerkingen of vragen over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar adviesoeververbindingen@amsterdam.nl.

Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2020. Graag tot 30 januari!

Met vriendelijke groet,

Alexander D’Hooghe
Voorzitter onafhankelijke adviescommissie Oeververbindingen Rijkswateren Amsterdam

 

Meer informatie / vragen

Kijk op amsterdam.nl/sprongoverhetij voor een overzicht van de 5 maatregelen en het komende proces van de adviescommissie.

Heeft u een vraag? Mail ons via: sprongoverhetij@amsterdam.nl.

 
Reacties zijn gesloten.Actueel

IJ-oever schoon!

Schoonmaak feest op zaterdag 19-09-2020 

World Cleanup Day

 

Programma

10.00 uur     Verzamelen op Overhoeks plein

Draaiorgel & diverse kraampjes

Inschrijven/checken en uitdelen van een snackje en arm bandje.

 

10.15              ...