Sociaal tuinieren – Vrijwilligersproject NLDoet


Posted on januari 14th, by Wijkvereniging Overhoeks in Nieuws, Omgeving Overhoeks. No Comments

Sociaal tuinieren – Vrijwilligersproject NLDoet

Opgeknapte tuinen, blije buurtbewoners

Binnenkort komt de grootste vrijwilligersdag van Nederland er weer aan, NLDoet, georganiseerd vanuit het Oranjefonds. Vanuit het Sociaal Tuinierenproject is er het initiatief gekomen om tijdens deze dag, 9 maart, een project te starten in de wijk Nieuwendam Noord, waarbij er met een groep vrijwilligers tuinen van deze buurtbewoners klaar worden gemaakt voor de lente. De tuinen zijn er al, we zijn alleen nog op zoek naar vrijwilligers.

Mochten er buurtbewoners zijn die het leuk lijkt om af en toe een dagje te tuinieren, dan kunnen zij ook zeker terecht bij Sociaal Tuinieren. De Van der Pekbuurt is namelijk enkele tijd geleden opgeknapt tijdens eenzelfde projectdag, en we zijn nog op zoek naar vrijwilligers die eens in de paar weken een tuintje willen onderhouden.

Wanneer?

9 maart 2018, 10.00 – 16.00

Waar?

Walenburgsingel 237, Nieuwendam Noord

Wat?

In het kader van de grootste vrijwilligersactie van Nederland gaan we vanuit Stichting Present in samenwerking met het Oranjefonds aan de slag met Sociaal Tuinieren. We gaan aan de slag met het opknappen van tuintjes bij mensen in de buurt Nieuwendam Noord, die zelf niet (meer) in staat zijn om zelf hun tuin te onderhouden. De tuinen worden klaargemaakt voor de lente en er wordt sociaal contact gelegd met de vaak eenzame bewoners.

Wie?

Enthousiaste vrijwilligers met groene vingers (niet vereist) die het leuk vinden om een dagje de handen uit de mouwen te steken en een praatje te maken met de bewoners. Is dit iets voor jou? Meld je aan!

Hoe?

Je kunt je aanmelden op de website van NLDoet, bij klus 30718 ‘Groene vingers gezocht in Noord’ (https://www.nldoet.nl/klus/30718).

Je kunt je ook aanmelden via info@presentamsterdam.nl of 06 237 812 43

Geef je reactieActueel

Brief Sprong Over Het IJ – College van Burgemeester en wethouders

College van Burgemeester en wethouders

Leden van de Gemeenteraad van Amsterdam                                 Amsterdam 18 maart 2018

Geachte dames en heren,

Een grote groep direct betrokkenen bij activiteiten in...

Opgeven Overhoeks team – De Noorderpark Spelen op 14 juli
Vorig jaar wonnen de Scheepvaarders uit de Banne, misschien dit jaar ons Overhoeks team? En ze zoeken nog teams! Het is een sportief gebeuren, waar je...
Lenteborrel & afscheid van (mede)oprichter wijkvereniging Marcel Oomen

Zondag 22 april is er in het Atrium van ClinkNOORD, voor alle bewoners (jong en oud) van Overhoeks, een gezellige borrel. Een goede gelegenheid...